Onze reiswiegen

De reiswieg, het veilige en gezondste vervoersmiddel voor je pasgeboren baby!
De Jane Matrix Light 2. De reiswieg (liggen) en autostoeltje (zitten) in één. Een (auto) reiswieg is een babybedje dat je veilig vast kunt zetten in de auto. Je maakt de reiswieg vast met twee autogordels of de isofix speciaal gemaakt voor de Jane Matrix Light 2.

Reiswieg.nl verhuurt en verkoopt alleen de hoogste kwaliteit reiswiegen die verkrijgbaar zijn. Onze reiswiegen zijn van het merk Jané, type Transporter 2 (reiswieg) en de Jane Matrix Light 2 (autostoeltje en reiswieg in 1). Ook deze laatste kwam in de 2014 test van ADAC (de leidinggevende Duitse ANWB) goed en veilig uit de test en scoorde ook bij onze eigen ANWB goed bij de bekende autostoeltjes/reiswiegentest. De Transporter 2 bestond al in 2011 en werd toen al als veilig en goed getest.

Tripple Play (Jane Matrix Light 2)

Veilig te gebruiken in de lig- en zitstand (optioneel in combinatie met Isofix)

1. in de auto
2. op de kinderwagen
3. als reisbedje

Te gebruiken (Jane Matrix Light 2)

– liggend (reiswieg) tot 75 cm
– zittend (autostoeltje) tot 13 kg
– groep: 0 en  0+

Te gebruiken (Jane Transporter 2)

– liggend (reiswieg) tot 75 cm
– groep 0 (tot 10kg)

Met name de eerste 4 maanden wordt aangeraden de baby te laten liggen. Daarna
kunt je liggen en zitten het beste afwisselen. Ook als je baby-tje enkele maanden oud is wordt aangeraden de baby voor de langere afstand lekker te laten liggen.

Wist je dat?

– je de baby direct vanaf de geboorte lekker moet laten liggen
– de baby liggend beter slaapt dan zittend
– je de baby in totaal niet langer dan 2 uur per dag moet laten zitten. Je telt dus alle zitmomenten bij elkaar op.

wipstoeltje + kinderstoeltje + kinderwagen = weinig tijd over om je baby-tje te laten zitten in een autostoeltje

Kies daarom de reiswieg en autostoeltje in één.

– vanuit veiligheidsoogpunt (in geval van een frontale of zijwaartse botsing) er geen voorkeur is voor de reiswieg, dan wel het autostoeltje
– de Jane Matrix Light 2 veilig getest is tijdens de frontale botsing en zijwaartse botsing. Zie de leidinggevende ANWB en ADAC test.
– vanuit het oogpunt van welzijn van de baby, is uit wetenschappelijk onderzoek bekend dat bij alle baby’s die in een te gebogen houding (kin op de borst) in een babyautostoel zitten, het risico bestaat dat zij minder zuurstof binnenkrijgen. De houding van de baby in een autostoeltje is gebogen waardoor de baby minder vrij kan ademen.

Een reiswieg heeft dit risico niet.

Liggen én zitten met de Jané Matrix Light 2

Sinds 2014 in ons assortiment en sinds 2014 goedgekeurd : de unieke all in one autostoel/reiswieg waarmee u de baby zowel liggend (tot 75cm) als zittend (tot 13kg) kunt vervoeren is het allerbeste voor je kindje. 

Deze unieke Matrix Light II van Jané is een revolutionair multifunctioneel autozitje (4 standen) dat u eenvoudig veranderd in een reiswieg. Het is het enige autozitje op de markt dat de mogelijkheid biedt om uw baby op een veilige manier zittend of liggend in de auto te vervoeren. Er is dus geen tijdslimiet, want de baby kan plat liggen tijdens het reizen, zodat je niet (zoals bij gewone autostoeltjes) aan een zeer korte tijd gebonden bent aangezien een baby’tje maar 2 uur per dag in totaal mag zitten.

De Matrix Light II is tevens een reisbedje/campingbedje, als je het matras gebruikt (optioneel).  De Matrix Light II kan geïnstalleerd worden met twee  autogordels, of met de Matrix Isofix Base – wat het installeren nog sneller en makkelijker maakt.

De reiswiegcombi is in korte tijd erg populair geworden onder onze huurders maar ook kopers. Niet voor niets want de Jané Matrix Light II is het allerbeste voor je kindje. 

ANWB kinderzitjestest 2011

De Jané Transporter scoort in de kinderzitjestest van de ANWB goed. En nog belangrijker is dat deze reiswieg veilig is tijdens de frontale en zijwaartse botsing.

Klik hier voor de testresultaten van de ANWB voor de Jané Transporter (PDF).

ANWB kinderzitjestest 2013

In de ANWB kinderzitjestest van 2013 wordt onze Jané Transporter reiswieg wederom goed beoordeeld. Wat betreft veiligheid, gebruik en comfort krijgt de Jané Transporter het oordeel ‘goed’, wat reinigingsmogelijkheden, afwerking en afwezigheid van schadelijke stoffen scoort de Jané Transporter zelfs ‘zeer goed’. En daar zijn wij – als verhuurder / verkoper van Jané reiswiegen en autostoeltjes –  trots op! Maar er waren ook andere merken kinderzitjes waarvan de ANWB naar eigen zeggen is geschrokken, ondermeer vanwege de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Zie ons nieuwsartikel voor meer informatie.

Deze beoordeling is op basis van de belangrijkste Europese autostoeltjes crashtest van de ADAC. (Duitse ANWB). Zowel tijdens de frontale en de zijwaartse crashtest is het autobedje veilig bevonden.

 

 

 

 

 

 

 

Bij reiswieg.nl huur je uitsluitend de beste kwaliteit reiswiegen. Wij verhuren altijd de nieuwste type reiswiegen, bij ons krijg je geen oude, vaakgebruikte reiswiegen. Wij vervangen na elk jaar verhuur de volledige collectie. Na iedere verhuurperiode checken wij de reiswieg volledig op eventuele beschadigingen. Kortom: bij reiswieg.nl huur je altijd reiswiegen die schoon én veilig zijn.
Reiswieg.nl verhuurt enkel reiswiegen van de gerenommeerde Spaanse fabrikant Jané. De Jané Transporter 2 en de Jane Matrix Light 2 zijn voorzien van het ECE R44/04 keurmerk en nog belangrijker; ze zijn veilig bevonden door de ADAC, wat garant staat voor de hoogste maat van veiligheid. Klik hier om meer te lezen over de veiligheid van onze reiswiegen.
Het monteren van de reiswieg in de auto is erg eenvoudig, met twee autogordels achterin de auto. Klik hier om een instructievideo voor het bevestigen van de reiswieg te zien.