Veiligheid

Helaas zijn er diverse reiswiegen op de markt die als onveilig uit de test komen. Gelukkig zijn onze reiswiegen veilig gekeurd door zowel onze ANWB als de Duitse ‘ADAC’. Om ultieme veiligheid en comfort voor uw kindje te verzekeren, hebben wij gekozen om alleen autoreiswiegen te verhuren/verkopen van het bekende Spaanse merk Jané. Onze Jané reiswiegen voldoen aan de meest recente veiligheidseisen van de “European Regulation for Car Safety”, ECE 44/04.

Een ECE-certificaat geeft aan dat een product aan de minimale vereisten voldoet. De testuitslagen van de ADAC zijn bij ons altijd leidend. Alle Jané reiswiegen zijn veilig bevonden tijdens de belangrijke crashtest van de ADAC (frontale en zijwaartse botsingen). De kwaliteit van onze reiswiegen is zelfs zo hoog, dat ze uit de test komen als een van de de allerbeste autostoeltjes op de markt. Reiswieg.nl verzamelt verder alle frontale/zijwaartse crash-Newton metingen (met dummy’s) die in een autostoeltje/reiswieg hebben plaatsgevonden inclusief metingen voor het nekje van de baby.

Wilt u inhoudelijk meer weten over de uitslagen of meer informatie aanvragen? Mail ons dan via klantenservice@reiswieg.nl.

Onze dummy test die we in 2014 gedaan hebben is de ADAC Q1 (dummy van 1 jaar ). ADAC doet haar crashtest met een snelheid van 64km per uur (frontaal en zijwaarts). De standaard ECE 44/04 test wordt slechts alleen frontaal gemeten met een snelheid van 50km per uur. Daarbij komt kijken dat ADAC zo nu en dan sommige ECE 44/04 autostoeltjes of reiswiegen afkeurt en als onveilig bestempeld. Bij ons zijn de autostoeltjes en reiswiegen goedgekeurd!

De Jane Matrix Light 2 is veilig: zie hieronder de ADAC cijfers tijdens de crashtest. Let ook eens op het verschil in combinatie met de isofix. U ziet hier duidelijk dat isofix het veiligste is.

De veiligheidsmarge voor het nekje van de baby
Alle crashtests voor het nekje van de baby vallen binnen de veiligheidsmarge als deze niet boven a en b uitkomt. Dit geldt zowel voor het autostoeltje als de reiswieg.

De veiligheidsmarge
A. Zijwaartse impact (botsing): veilig tot Newton 2000 (20kg gewicht)
B. Frontale botsing (botsing): veilig tot Newton 3000 (30kg gewicht)

Vroeger was het zo dat de impact zonder isofix niet uitkwam onder de N600. Met Isofix is dit wel het geval! Reiswieg.nl is de enige partij in Nederland die deze cijfers openbaar maakt.

Product
Reiswieg

Doelgroep
0

Merk/type
Jane TRANSPORTER 2 ( 0 – 10kg / liggen)

  • 0 (carry cot) Frontale impact 797 N, zijwaartse impact 1260 N.

Product
Reiswieg (Liggen) en autostoeltje (zitten) in één.

Doelgroep
0 & 0+

Merk/type
Jane Matrix Light 2 (0 – 13kg / liggen & zitten)

  • 0 (reiswieg vast met 2 autogordels) Frontale impact 855 N, zijwaarte impact 1122 N
  • 0 (Isofix base reiswieg) Frontale impact 555 N, zijwaartse impact 961 N
  • 0+ (autostoeltje met 1autogordel) Frontale impact 741 N, zijwaartse impact 1.280 N
  • 0+ (Isofixautostoeltje) Frontale impact 570 N, zijwaartse impact 985 N

De veiligheid en gezondheid van het kind staat boven alles. Wij laten ons regelmatig informeren door TASS Automotive (TNO) in Helmond en de ADAC. Vervolgens geven wij onze informatie weer door aan de ANWB, Ministerie van Infrastructuur en Millieu en Veiligheid.nl.

Winkelwagen
Start met typen om producten te zien waar u naar opzoek bent.