Er zijn diverse reiswiegen op de markt die absoluut niet geschikt zijn voor in de auto. Het allerbelangrijkste is dat onze reiswiegen veilig gekeurd zijn door de Duitse ANWB, ADAC. Daarom hebben wij gekozen om alleen autoreiswiegen te verhuren/verkopen van het bekende Spaanse merk Jané. Onze Jané reiswiegen voldoen aan de meest recente veiligheidseisen van de “European Regulation for Car Safety”, ECE 44/04.

Jané Transporter reiswiegen

Dit ECE certificaat geeft slechts aan dat het aan de minimale vereisten voldoet. De testuitslagen van de ADAC zijn bij ons altijd leading. Alle Jané reiswiegen zijn veilig bevonden tijdens de belangrijke crashtest van de ADAC (frontaal en zijwaarts). Het is zelfs zo dat onze reiswiegen even goed uit de test komen als de allerbeste autostoeltjes. Reiswieg.nl verzamelt verder alle  frontale/zijwaartse crash-Newton metingen (met dummy’s ) die in een autostoeltje/reiswieg hebben plaatsgevonden inclusief metingen voor het nekje van de baby.
Wil je inhoudelijk meer weten over de uitlagen of wat zaken betekenen mail ons dan op klantenservice@reiswieg.nl.

Onze dummy test die we (Reiswieg.nl is de distributeur van Jane) in 2014 gedaan hebben ism ADAC Q1 (dummy van 1 jaar ). ADAC doet haar crashtest met een snelheid van 64km per uur. (frontaal en zijwaarts)  De standaard ECE 44/04 test wordt slechts alleen frontaal gemeten met een snelheid van 50km per uur. Daarbij komt kijken dat ADAC zo nu en dan sommige ECE 44/04 autostoeltjes of reiswiegen afkeurt en als onveilig bestempeld.

De Jane Matrix Light 2 is veilig: zie hieronder de ADAC cijfers tijdens de crashtest. Let ook eens op het verschil icm isofix. Je ziet hier echt goed dat isofix echt het veiligste is.

De veiligheidsmarge voor het nekje van de baby: Alle crashtests voor het nekje van de baby vallen binnen de veiligheidsmarge als deze niet boven a en b uitkomt. Dit geldt zowel voor het autostoeltje als de reiswieg.

De veiligheidsmarge:
a. Zijwaartse impact (botsing): veilig tot Newton 2000 (20kg gewicht)
b. Frontale botsing (botsing): veilig tot Newton 3000 (30kg gewicht)

Vroeger was het zo dat de impact zonder isofix niet uitkwam onder de N 600. Met Isofix is dit wel het geval! Reiswieg.nl is de enige partij in Nederland die deze cijfers openbaar maakt.

Product: Reiswieg.
Doelgroep: 0
Merk/type: Jane TRANSPORTER 2 ( 0 – 10kg / liggen)

· 0 (carry cot) Frontale impact 797 N, zijwaartse impact 1260 N

Product: reiswieg (Liggen) en autostoeltje (zitten) in één
Doelgroep: 0 & 0+
Merk/type: Jane Matrix Light 2 (0 – 13kg / liggen & zitten)

· 0 (reiswieg vast met 2 autogordels) Frontale impact 855 N, zijwaartse impact 1122 N
· 0 (Isofix base reiswieg) Frontale impact 555 N, zijwaartse impact 961 N

· 0+ (autostoeltje met 1 autogordel) Frontale impact 741 N, zijwaartse impact 1.280 N
· 0+ (Isofix autostoeltje) Frontale impact 570 N, zijwaartse impact 985 N

De veiligheid en gezondheid van het kind staat boven alles. Wij laten ons regelmatig informeren door TASS Automotive (TNO) in Helmond en de ADAC. Vervolgens geven wij onze informatie weer door aan de ANWB, Ministerie van Infrastructuur en Millieu en Veiligheid.nl.

Het ECE 44/04 keurmerk

Reiswiegen die aan de Europese veiligheidseisen voldoen, zijn herkenbaar aan de oranje keurmerksticker. Wist u dat u een flinke ‘boete’ kunt krijgen als u uw baby vervoert in een autoreiswieg zonder deze keurmerksticker? Het niet gebruiken van een goedgekeurd kinderzitje terwijl dat wel verplicht is, levert u in Nederland een bekeuring op van honderd euro! Maar het ontlopen van een bekeuring is natuurlijk niet de belangrijkste reden om een veilige reiswieg te gebruiken…

Waar herken ik een goedgekeurd kinderzitje aan?

Een goedgekeurd kinderzitje is voorzien van een goedkeuringslabel. Hieronder staat een voorbeeld. De uitvoering kan enigszins verschillen. Er kan meer of minder of andere informatie opstaan.

O.a. kan het nummer achter de E in het rondje verschillen en in plaats van 44/03 kan er 44/04 op staan. Het nummer onder het rondje begint dan met 04. Als dit met 02 begint betreft het een verouderd type en mag het zitje niet meer gebruikt worden.

(Bron: www.autokinderzitjes.nl)


Alleen autostoeltjes en wiegjes die voorzien zijn van het ECE 44 keurmerk mogen in Europa gebruikt worden.

Met een gerust hart op vakantie

Het gaat om de veiligheid van uw kindje. Want zeg nu zelf, uw baby verdient toch alle bescherming in deze meest kwetsbare periode van het leven? Met onze reiswiegen kunt u uw baby op een veilige, liggende manier met de auto op vakantie meenemen. De Jané autoreiswieg is van stevig, robuust kunststof en is voorzien van een veilig gordelsysteem. U klikt de gordel in de reiswieg om uw baby, waardoor uw kindje veilig vastligt. Met de bevestigingsklemmen bevestigt u de reiswieg aan de twee autogordels op de achterbank van uw auto.

De Jané reiswiegen zijn kortom van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. U kunt dus met een gerust hart met uw kindje op vakantie gaan. Uw baby is in de Jané autoreiswieg optimaal beschermd.

Tot slot

De reiswiegen zijn erg veilig, maar minstens zo belangrijk is het om er zelf alles aan te doen om veilig te rijden. Rijd niet te hard, zorg voor voldoende afstand met de auto voor u. En – wellicht overbodig om te zeggen – ga altijd goed uitgerust op pad.

Fijne vakantie!

Bij reiswieg.nl huur je uitsluitend de beste kwaliteit reiswiegen. Wij verhuren altijd de nieuwste type reiswiegen, bij ons krijg je geen oude, vaakgebruikte reiswiegen. Wij vervangen na elk jaar verhuur de volledige collectie. Na iedere verhuurperiode checken wij de reiswieg volledig op eventuele beschadigingen. Kortom: bij reiswieg.nl huur je altijd reiswiegen die schoon én veilig zijn.
Reiswieg.nl verhuurt enkel reiswiegen van de gerenommeerde Spaanse fabrikant Jané. De Jané Transporter 2 en de Jane Matrix Light 2 zijn voorzien van het ECE R44/04 keurmerk en nog belangrijker; ze zijn veilig bevonden door de ADAC, wat garant staat voor de hoogste maat van veiligheid. Klik hier om meer te lezen over de veiligheid van onze reiswiegen.
Het monteren van de reiswieg in de auto is erg eenvoudig, met twee autogordels achterin de auto. Klik hier om een instructievideo voor het bevestigen van de reiswieg te zien.