Waarom een reiswieg?

Deskundigen adviseren om de baby in totaal per dag niet langer dan twee uur in een autostoeltje/wipstoel/kinderstoel te laten zitten. Een goede autoreiswieg (liggen) is dus een must!

Wist je dat?

je de baby direct vanaf de geboorte lekker moet laten liggen
de baby liggend beter slaapt dan zittend
je de baby in totaal niet langer dan 2 uur per dag moet laten zitten. Je telt dus alle zitmomenten bij elkaar op.

wipstoeltje + kinderstoeltje + kinderwagen = weinig tijd over om je baby-tje te laten zitten in een autostoeltje

Kies daarom de reiswieg en autostoeltje in één. (de Jane Matrix Light 2)
vanuit veiligheidsoogpunt (in geval van een frontale of zijwaartse botsing) er geen voorkeur is voor de reiswieg, dan wel het autostoeltje
de Jane Matrix Light 2 veilig getest is tijdens de frontale botsing en zijwaartse botsing. Zie de leidinggevende ANWB en ADAC test.
vanuit het oogpunt van welzijn van de baby, is uit wetenschappelijk onderzoek bekend dat bij alle baby’s die in een te gebogen houding (kin op de borst) in een babyautostoel zitten, het risico bestaat dat zij minder zuurstof binnenkrijgen. De houding van de baby in een autostoeltje is gebogen waardoor de baby minder vrij kan ademen.

Een reiswieg heeft dit risico niet.

Reiswieg

Reiswieg.nl heeft de perfecte oplossing. In onze reiswiegen kunt je met je baby met een gerust hart langere autoritten maken. Je jonge kindje ligt comfortabel en kan probleemloos uren achter elkaar slapen. Uit onderzoek blijkt dat de baby veel beter liggend slaapt dan zittend. Onze autoreiswiegen voldoen aan de meest recente Europese veiligheidseisen ECE 44/04 en kunnen door middel van een uniek autogordelsysteem (2 autogordels) worden vastgeklikt in uw auto. De Jane Matrix Light 2 kun je ook vastzetten met de isofix.

Voor in de auto

Je kunt je baby op een veilige en liggende manier in deze autoreiswieg vervoeren. Ideaal voor jonge baby’s tot een lengte t/m 75 cm en een gewicht van 10 kg. De baby kan tijdens de lange autorit heerlijk languit liggen slapen of spelen alsof ze in hun eigen bedje of kinderwagen liggen, terwijl je tegelijkertijd ook een goed zicht op je baby hebt. Dit zijn grote voordelen ten opzichte van het autostoeltje, waarin je baby gebogen, een beetje in elkaar en achterstevoren zit.

Voor op het strand

Het is heel goed mogelijk om het kind lekker te laten slapen door de Reiswieg eenvoudig te demonteren en mee te nemen naar het strand.  Dat blijkt uit alle enthousiaste verhalen van ouders die de baby heerlijk hebben laten liggen in de reiswieg om zo te kunnen genieten van het kind, het strand, de zee en de zon. Let op, laat het kindje altijd in de schaduw liggen. De kap (zonwering) van de autoeiswieg houdt heel wat zon tegen en is waterafstotend. Neem voor de zekerheid altijd een parasol mee en zet de Reiswieg hieronder.

Voor op de kinderwagen

Je kunt de reiswieg/autostoel eenvoudig uit de auto halen en op de kinderwagen zetten. De Jane Matrix Light 2 heeft 4 standen waardoor je de baby kunt laten zitten als het wakker is en laten liggen als het slaapt.

Als reisbedje

Je hoeft niet iedere keer te sjouwen met de reiswieg en een reisbedje. Kleine kinderen hebben behoefte aan heel veel rust en regelmaat. De reiswieg is niet alleen geschikt voor in de auto, ook als reisbedje is hij perfect. Als je bij iemand op bezoek gaat of even ergens wilt eten. Het degelijke matrasje en het sterke geraamte van de reiswieg zorgt ervoor dat het bedje stevig op de vloer staat. De autowieg geeft een knus gevoel en de zachte stoffen van het bedje zijn behaaglijk tegen de huid van uw kind.

Bij reiswieg.nl huurt u uitsluitend de beste kwaliteit reiswiegen. Wij verhuren altijd de nieuwste type reiswiegen, bij ons krijgt u geen smoezelige, oude, vaakgebruikte reiswiegen. Wij vervangen elk jaar verhuur de volledige collectie. Na iedere verhuurperiode checken wij de reiswieg volledig op eventuele beschadigingen, hygiene en veiligheid. Kortom: bij reiswieg.nl huur je altijd reiswiegen die schoon én veilig zijn.
Reiswieg.nl verhuurt enkel reiswiegen van de gerenommeerde Spaanse fabrikant Jané. Al onze reiswiegen zijn voorzien van het ECE R44/04 keurmerk, wat garant staat voor de hoogste maat van veiligheid. Klik hier om meer te lezen over de veiligheid van onze reiswiegen.
Het monteren van de reiswieg in uw auto is erg eenvoudig, met twee autogordels achterin de auto. Klik hier om een instructievideo voor het bevestigen van de reiswieg te zien.
Reserveer uw reiswieg nu!