Reiswieg monteren in de auto

U plaatst de Jané autoreiswieg over de breedte op de achterbank. Aan de voor- en achterzijde van het autobedje zit een autogordelslot. U gebruikt de twee autogordels van de achterbank en maakt deze vast aan het autogordelslot van de reiswieg (Uiteraard is het ook mogelijk om de isofix te gebruiken). De Isofix is alleen te gebruiken bij de Jane Matrix Light 2. Naast de reiswieg past altijd nog een volwassene of een tweede autostoeltje.

Het voeteneinde van de reiswieg plaatst u altijd tegen de deur aan. Controleer de middelste gordel of deze meer aan de linkerkant van de achterbank begint of aan de rechterkant (stuurzijde). Als deze meer aan de rechterkant begint plaatst u het voeteneinde van de reiswieg naar de linkerdeur toe. Zo bent u er zeker van dat u de reiswieg strak kunt aanspannen. De middelste gordel hangt als het goed is nu op de hoogte van het hoofdeinde van de reiswieg.

Belangrijke informatie

Voor de montage van de Jané autobedjes zijn altijd twee autogordels nodig. Voor de veiligheid van uw kindje dient u het hoofdje van de baby altijd zo ver mogelijk van de autoportieren te positioneren. Het hoofdje van het kind ligt dus in het midden van de achterbank en de beentjes liggen richting het portier. Let er ook op dat er geen losse voorwerpen op de hoedenplank of naast de baby liggen! Anders zouden deze bij plotseling remmen of eventuele botsingen een gevaar voor uw kindje kunnen vormen.

Extra ruimte

De reiswiegen zijn zo gemaakt dat er altijd een autostoeltje of volwassene naast past. Het maakt niet uit welk merk autostoel u gebruikt. Als u op uw vakantieadres bent aangekomen en korte ritjes gaat maken dan is het verstandig om de reiswiegcombi (Jané Matrix Light 2) te huren of aan te schaffen. Deze reiswieg kunt u gemakkelijk omzetten in een autostoeltje. Zo kunt u zelf naast uw kindje gaan zitten en gemakkelijk voor hem/haar zorgen. Met de Jané Matrix Light 2 hoeft u in ieder geval nooit een extra autostoeltje mee te nemen!

Veilig slapen

Hoewel de reiswieg ook uitstekend gebruikt kan worden als reisbedje en/of campingbedje is het toch aan te raden om de reiswieg niet voor langere tijd als bedje te gebruiken. In dit geval dus niet langer dan de gehele vakantieperiode. Volg altijd – ook tijdens uw vakantie – de adviezen voor ‘veilig slapen’ van uw consultatiebureau.

Winkelwagen
Start met typen om producten te zien waar u naar opzoek bent.