Vaak kunt u met uw baby gewoon vliegen. Wel gelden er speciale regels voor het reizen met een baby. Deze regels verschillen per luchtvaartmaatschappij. Wij adviseren u daarom om contact op te nemen met de maatschappij waarmee u vliegt. Deze geeft u gedetailleerde en de meest actuele informatie.

Kindjes in de veiligheidsgordel
Kindjes zitten altijd erg los in een vliegtuigstoel. Het is daarom ECHT verstandig om een extra veiligheidsgordel mee te nemen. Dit is een 5 puntsgordel speciaal voor vliegtuigstoelen is ontworpen waardoor je kindje veilig en stevig vastgezet wordt. Reiswieg.nl verhuurt deze gecertificeerde veiligheidsbelt. Huur nu

Pasgeboren baby’s
Veel maatschappijen hanteren regels voor het moment waarop een pasgeboren baby in de drukcabine van het vliegtuig mag reizen. Vaak is dat pas als een baby minimaal een week oud is.

Gratis of tegen een gereduceerd tarief reizen
Voor uw baby betaalt u vaak een ander, gereduceerd tarief. Soms hoeft u niets te betalen. Bij veel maatschappijen gelden de tariefgroepen baby’s (tot 2 jaar), kinderen (van 2 tot 12 jaar) en volwassenen (vanaf 12 jaar).

Babyservice aan boord
Sommige maatschappijen bieden op hun vluchten standaard luiers, babymelkpoeder en potjesvoeding. Vaak kunt u dit vooraf reserveren. Neemt u dit voor de zekerheid altijd zelf mee. Houd daarbij rekening met de EU-regelgeving voor handbagage.

Buggies en kinderwagens
De luchtvaartmaatschappen vragen hun passagiers om (grote) kinderwagen in te checken vanwege het tijdrovende en arbeidsintensieve proces van het brengen van de gate naar het platform en vice versa. Dit kan vertragingen als gevolg hebben van de betreffende vlucht of de daarop volgende vlucht(-en). Wij raden u daarom aan om, als u op reis gaat, een kleine, opklapbare kinderwagen mee te brengen; deze mag namelijk wel tot aan de gate mee genomen worden

Baby op schoot
Baby’s kunnen vaak uitsluitend op schoot worden vervoerd, tenzij voor een aparte stoel is betaald. Er zijn maatschappijen die reiswiegjes, babybaskets of babycots standaard aan boord hebben. Meestal zijn deze alleen beschikbaar bij (lange) intercontinentale vluchten. Bovendien gelden er vaak beperkingen (de afmetingen en het gewicht van uw baby).

Het is bij de meeste maatschappijen niet toegestaan om meer dan twee baby’s aan boord te begeleiden. Ook is het vanwege de veiligheid meestal niet toegestaan om twee baby’s op schoot te nemen. Voor het tweede kind moet u dan een stoel te reserveren.

Besmettelijke kinderziektes
Is uw baby ziek en heeft het een besmettelijke kinderziekte, zoals de bof, kinkhoest, mazelen of waterpokken? Dan mag uw baby niet vliegen zonder medische verklaring waarin staat aangegeven dat het veilig is om te vliegen.