Autostoel of reiswieg: waarom kiezen?

“Een babyautostoeltje is handig en de meest veilige manier om uw kindje in de auto te vervoeren. Maar het is ongeschikt voor langdurig gebruik. Een babyautostoeltje sluit namelijk veel bewegingen uit en dat is slecht voor de motorische ontwikkeling van uw baby. Een maximaal toegestane tijd om een kind in een babyautostoeltje te leggen, is niet bekend, maar op het moment wordt als advies twee uur per dag aangehouden. Let er wel op dat het gebruik op de kinderwagen, thuis of in een wipstoeltje optelt bij de tijdsduur in de auto.

Soms komt u er niet onderuit om toch een langere autorit te maken. Zolang uw baby veilig in het babyautostoeltje ligt, heeft een enkele keer een lange zit ook niet direct grote gevolgen voor de motorische ontwikkeling van uw baby. Let er tijdens de rit dan wel goed op dat u voldoende lange pauzes neemt. Haal uw kind uit de stoel en leg het op een vlakke ondergrond, zodat het naar hartelust kan bewegen spartelen, rekken en strekken.” (Bron: veiligheid.nl/autostoeltjes)

Wilt u weten welk autozitje geschikt is voor uw kindje? Gebruik dan de handige keuzewijzer autozitjes van veiligheid.nl.

Combireiswieg: de ideale combinatie

Een enkele keer wat langer met uw baby in de auto hoeft niet erg te zijn. Wanneer u echter op vakantie gaat en urenlange autoritten maakt, dan is een goede reiswieg essentieel. Maar waarom zou u kiezen tussen een reiswieg en een autostoeltje? Want veel handiger is de unieke combireiswieg van Jané, de Jané Matrix Light II: dat is een autozitje en autoreiswieg inéén! Deze Jané Matrix Light 2 combireiswieg is te huur en te koop via onze webshop!