Hoe monteer je de reiswieg in de auto? Je plaatst de Jané autoreiswieg over de breedte op de achterbank. Aan de voor- en achterzijde van het autobedje zit een autogordelslot. Je gebruikt de twee autogordels van de achterbank en maakt deze vast aan het autogordelslot van de reiswieg (Uiteraard is het ook mogelijk om de isofix te gebruiken). Isofix is alleen mogelijk bij de Jane Matrix Light 2. Naast de reiswieg past altijd nog een autostoeltje of een volwassene.


Het voeteneinde van de reiswieg plaats je altijd tegen de deur aan.
Check de middelste gordel of deze meer aan de linkerkant van de achterbank begint of aan de rechterkant (stuurzijde). Als deze meer aan de rechterkant begint plaats je het voeteneinde van de reiswieg naar de linkerdeur toe. Zo ben je er zeker van dat je de reiswieg zeer strak kunt aanspannen. De middelste gordel hangt als het goed is nu op de hoogte van het hoofd-einde van de reiswieg.

In deze instructievideo zie je precies hoe je de reiswieg in de auto monteert.
Instructievideo: zo bevestig je de wieg in de auto

 

 

Als de video het niet doet kun je ook zoeken op de volgende linkjes drukken.

Matrix Light 2 (Reiswiegcombi, liggen en zitten)
Ligpositie: https://www.youtube.com/watch?v=PslFoT50CGM
Zitpositie: https://www.youtube.com/watch?v=gBEJ2yXZApI

Transporter 2 (Reiswieg) https://youtu.be/U5_TvAnwoeA

Belangrijke informatie

Voor de montage van de Jané autobedjes zijn altijd twee autogordels nodig. Voor de veiligheid van je kindje dien je het hoofdje van de baby altijd zo ver mogelijk van de autoportieren te positioneren. Het hoofdje van het kind ligt dus in het midden van de achterbank en de beentjes liggen richting het portier. Let er ajb ook op dat er geen losse voorwerpen op de hoedenplank of naast de baby liggen? Anders zouden deze bij plotseling remmen in de autoreiswieg terecht kunnen komen!

Autostoeltje naast de reiswieg

De reiswiegen zijn zo gemaakt dat er altijd een autostoeltje of volwassene naast past. Het maakt niet uit welk merk autostoel u gebruikt.

Extra ruimte

Als je op je vakantie adres bent en je misschien korte ritjes gaat maken dan doe je er verstandig aan om de reiswiegcombi (Jane Matrix Light 2) te huren of kopen. Van de reiswieg is eenvoudig een autostoeltje maken. Zo kun jezelf naast de reiswieg gaan zitten om je kindje nog wat te drinken te geven. Je hoeft in ieder geval geen extra autostoeltje mee te nemen.

Veilig slapen

Hoewel de reiswieg ook uitstekend gebruikt kan worden als reisbedje/campingbedje is het toch aan te raden om de reiswieg niet voor langere tijd als bedje te gebruiken. Dus niet langer dan de vakantieperiode. Volg altijd – ook tijdens uw vakantie – de adviezen voor ‘veilig slapen’ van uw consultatiebureau.